Naše řemeslo

Zakládáme si na poctivé ruční práci, kdy těsto i chléb připravují opravdoví pekařští mistři, kterým záleží na každém chlebu a na spokojenosti našich zákazníků.

Bylo, nebylo…

Pekařství Cais bylo založeno v roce 1993 v městečku Vlachovo Březí na Prachaticku v objektu bývalého státního statku. Začínali jsme v týmu pěti lidí a s jedním rozvozovým autem. Hned na začátku jsme vsadili na řemeslný um a původní receptury.

Pekárna díky kvalitě a ručnímu válení chlebů prosperovala
 s potřebou navýšení výrobní kapacity došlo na zakoupení areálu bývalé pletárny, který byl v letech 2003 – 2004 kompletně zrekonstruován a následně se do něho přestěhovala veškerá výroba.

Stále se zvyšující poptávka vyvolávala další investice. V roce 2009 prošla pekárna rozsáhlou modernizací, především kvasového hospodářství.

Hrnečku dost? Ale jděte!

V další fázi inovace byly zakoupeny tři nové etážové pece a větší sila na mouku. V současné době zaměstnáváme téměř stovku lidí
 a vlastníme dvanáct rozvozových automobilů.

Stěžejní je pro nás chléb s vysokým podílem žitné mouky a s obsahem vitálního žitného kvasu, který si v pekárně sami vyvádíme.

Díky vlastnímu kvasu má chléb specifickou chuť a vláčnou střídu. Ačkoli se pekárna pyšní nejmodernějšími technologiemi, výroba se stále drží tradic a zachovává tradiční postupy.

Kus srdce v každém chlebu.

Nepoužívají se žádné automatické linky. Každý chléb z pekárny Cais se vždy ručně válí. Peče se v pecích s kamenným podkladem, což je velmi blízké k tradičnímu pečení našich babiček.

Právě díky tomu má chlébPekařství Cais vynikající chuťsilnou křupavou kůrku.

Pečlivě dbáme na jakost vstupních surovin, protože cílem pekárny je dodávat na vaše stoly chutné a kvalitní pečivo. Spokojenost zákazníků je pro nás naprosto zásadní. Zavazuje nás, abychom nepodlehli okolním vlivům na úkor kvality a chuti.

Symbol naší pekárny…

Za výrobek, na kterém pekárna takříkajíc vyrostla, lze označit Chalupářský chléb, kterému se díky jeho specifickému tvaru říká také kytička“.

Jeho základem je náš vlastní žitný kvas. Chutí i strukturou se nejvíce blíží tradičnímu chlebu z dob našich babiček.

Tvar mu dodává karbování – ruční zářezy po stranách každého bochníku. Po vytažení z pece se navíc potírá vodou pro krásnou lesklou barvu a sype kmínem.  

Naši vypečení šampioni

Pečivo oceněné v soutěžích. Chutná hezky. Jihočesky” oceňující regionální potravinářské a zemědělské produkty nebo Chléb roku, národní soutěž pořádaná každoročně Svazem pekařů a cukrářů.

Jděte za vůní chleba a pečiva ze Šumavy

216 prodejen každý den nabízí čerstvé, křupavé a voňavé pečivo od Caise. Už jste ho vyzkoušeli? Je to láska na první kousnutí, uvidíte.

Přejít na objednávku

Pečeme ze

Zátkova mouka